De eerste zelfbouwers in CREATE IJburg Fase 2.

De eerste zelfbouwers in CREATE IJburg Fase 2 starten met de bouw van hun droomhuis. Op de webcam, die speciaal is geplaatst zodat belangstellenden de bouwwerkzaamheden van Fase 2 kunnen volgen, is de eerste activiteit al te zien. De webcam maakt iedere 10 minuten een voortgangsbeeld.

Ondertussen zit de vaart er bij de voorgangers uit Fase 1 goed in. De contouren van het nieuwe woonblok aan de Bert Haanstrakade en de Polygoongracht worden al zichtbaar; vier zelfbouwers wonen al in hun nieuwe huis, aan dertien huizen wordt volop gebouwd en de bouw van de laatste vier huizen start begin 2016.

Op CREATE IJburg biedt Blauwhoed (als onderdeel van Waterstad 2, een samenwerking met Amvest en de Alliantie) zelfbouwers de kans om op een kavel zelf hun huis te ontwerpen en realiseren. Het project bestaat uit twee fasen met elk 21 kavels, die allemaal in korte tijd zijn verkocht. “De zelfbouwers krijgen veel vrijheid om zelf, samen met hun zelfgekozen architect en bouwteam, hun droomhuis te realiseren. Dat resulteert in een bijzondere straat waarin elk huis anders is. Dat maakt CREATE IJburg zo bijzonder” aldus Jeroen Stins, senior ontwikkelingsmanager bij Blauwhoed

Comments are closed.